Chambres

d'Hôtes

Home

Bed and

Breakfast

 
HOME       ENGLISH      NEDERLANDS   CONTACT   
 

KAMERS

TARIEVEN

OMGEVING

ACTIVITEITEN

FOTO'S

GASTENBOEK

LINKS

 

 


Omgeving

Le Creuset ligt aan de rand van een mooi oud dorpje met kerk uit de 12e eeuw en huizen van granietsteen met leien daken. U treft er een kruidenierswinkel aan, een postkantoor, barretje, restaurant en een verwarmd binnen- en buitenbad. Het dorp ligt tussen de rivieren de Dordogne en de Doustre in het ongerepte zuiden van de Corrèze, een walhalla voor mensen die van de overweldigende natuur en stilte willen genieten.

Het zuiden van de Corrèze heeft een zeer gevarieerd landschap. De gorges van de Dordogne gaan over in de glooiende vallei met pittoreske middeleeuwse stadjes aan de rivier, zoals Argentat en Beaulieu, met markten, terrasjes en allerlei activiteiten in de zomermaanden. Het gebied biedt veel uitgestrekte bossen met prachtige vergezichten over de Dordogne, glooiende landschappen met grazende Limousin koeien, schone lucht en prachtige sterrenhemels (er is geen lichtverontreiniging). U kunt hier heerlijk onthaasten en tot rust komen.

Het zuiden van de Corrèze grenst aan de streken Lot (grotten van Padirac, Rocamadour, Cahors wijnen), Dordogne (kastelen, truffels) en Cantal (vulkanen, kaasjes). Dit biedt een grote verscheidenheid aan cultureel erfgoed en landschap, zonder dat u daar ver voor hoeft te reizen.

 

Le Creuset Chambres d'hôtes
Le Creuset